Nunner opent eigen kantoor in Moskou

VALKENSWAARD – Expediteur Nunner in Valkenswaard heeft – samen met Nunner GmbH in Oostenrijk – een kantoor geopend in Moskou. Het is voor Nunner na kantoren in Praag, Belgrado en Boekarest, de vierde vestiging in het voormalige Oostblok. Het Oostblok-netwerk van de expediteur zal, waarschijnlijk volgend jaar, verder uitgebreid worden met kantoren in Polen en Bulgarije.

Waarom een eigen (dus uiterst kostbare) vestiging in de Russische hoofdstad? Nunner-directeur P. Cootjans: “Wij zijn altijd al zeer actief geweest op Oost-Europa, maar dan in samenwerking met de Joegoslavische transportbedrijven Spedtrans en Jug Express. Momenteel is er echter sprake van een enorm ladingaanbod richting oosten. Het wordt te gecompliceerd om op derden terug te vallen. Die zaken gaan wij nu met eigen locale mensen afdoen.”

Cootjans weet dat zo’n nieuw kantoor voorlopig geen winst maakt. “Maar wij hebben een goede leerschool gehad met het opzetten van vestigingen in landen als Turkije en Iran. Het kantoor in Moskou mag twee jaar verliesgevend zijn. Dan moet er onderhand aan een winst worden gewerkt” , meent hij. “Er bestaat niet een nieuwe activiteit die direct rendabel is. Je moet gewoon groeien in de markt.”

Florerend

In de Sovjet-Unie is bepaald geen sprake van een florerende economie. Toch vindt Cootjans het geen slecht moment om juist nu een kantoor in Moskou te openen. “Er wordt links en rechts gesproken over financiele steun aan de Russen. Het land zal zich straks zeker gaan moderniseren met know-how, kapitaal en materiaal uit het westen. Wij hopen daar als expediteur dan een graantje van mee te pikken.”
Volgens de directeur is de Sovjet-Unie overigens het enige land in het voormalige Oostblok waar de vervoerders zich (nog) niet massaal op hebben gestort. Zoals in Polen, waar je bijna struikelt over de transporteurs uit West-Europa. “In de Sovjet-Unie praat je over een beperkte groep vervoerders; eigenlijk de oude namen, bedrijven die zich vroeger ook richtten op de Sovjet-Unie en de rest van het Oostblok.”
Het gaat bij de nieuwe Nunner-dienst op Moskou om dagelijkse vertrekken; overigens wel in combinatie met kantoor Oostenrijk. De transitotijd bedraagt acht dagen. Het vervoer wordt uitgevoerd met de 25 eigen vrachtwagens van Nunner GmbH.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nunner opent eigen kantoor in Moskou | NT

Nunner opent eigen kantoor in Moskou

VALKENSWAARD – Expediteur Nunner in Valkenswaard heeft – samen met Nunner GmbH in Oostenrijk – een kantoor geopend in Moskou. Het is voor Nunner na kantoren in Praag, Belgrado en Boekarest, de vierde vestiging in het voormalige Oostblok. Het Oostblok-netwerk van de expediteur zal, waarschijnlijk volgend jaar, verder uitgebreid worden met kantoren in Polen en Bulgarije.

Waarom een eigen (dus uiterst kostbare) vestiging in de Russische hoofdstad? Nunner-directeur P. Cootjans: “Wij zijn altijd al zeer actief geweest op Oost-Europa, maar dan in samenwerking met de Joegoslavische transportbedrijven Spedtrans en Jug Express. Momenteel is er echter sprake van een enorm ladingaanbod richting oosten. Het wordt te gecompliceerd om op derden terug te vallen. Die zaken gaan wij nu met eigen locale mensen afdoen.”

Cootjans weet dat zo’n nieuw kantoor voorlopig geen winst maakt. “Maar wij hebben een goede leerschool gehad met het opzetten van vestigingen in landen als Turkije en Iran. Het kantoor in Moskou mag twee jaar verliesgevend zijn. Dan moet er onderhand aan een winst worden gewerkt” , meent hij. “Er bestaat niet een nieuwe activiteit die direct rendabel is. Je moet gewoon groeien in de markt.”

Florerend

In de Sovjet-Unie is bepaald geen sprake van een florerende economie. Toch vindt Cootjans het geen slecht moment om juist nu een kantoor in Moskou te openen. “Er wordt links en rechts gesproken over financiele steun aan de Russen. Het land zal zich straks zeker gaan moderniseren met know-how, kapitaal en materiaal uit het westen. Wij hopen daar als expediteur dan een graantje van mee te pikken.”
Volgens de directeur is de Sovjet-Unie overigens het enige land in het voormalige Oostblok waar de vervoerders zich (nog) niet massaal op hebben gestort. Zoals in Polen, waar je bijna struikelt over de transporteurs uit West-Europa. “In de Sovjet-Unie praat je over een beperkte groep vervoerders; eigenlijk de oude namen, bedrijven die zich vroeger ook richtten op de Sovjet-Unie en de rest van het Oostblok.”
Het gaat bij de nieuwe Nunner-dienst op Moskou om dagelijkse vertrekken; overigens wel in combinatie met kantoor Oostenrijk. De transitotijd bedraagt acht dagen. Het vervoer wordt uitgevoerd met de 25 eigen vrachtwagens van Nunner GmbH.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement