Bij de aanvang van de opknapklus op 1 april (kosten 20 miljoen gulden) ging Rijkswaterstaat er vanuit dat tussen de dertig en veertig procent van de voorspanelementen opnieuw, nu met kunsthars, geinjecteerd moest worden. Zoals het zich nu laat aanzien, gaat het maar om vijftien tot 25 procent.
Ook van de gevreesde roestvorming, die de draagkracht van de brug zou ondermijnen, is tot nu toe niets gebleken. Ook de opstoppingen en files aan beide kanten van de brug tijdens de werkzaamheden blijken minder dan werd verwacht. De afwikkeling van het verkeer verloopt soepel en nagenoeg zonder problemen. Op 4 november is de eerste fase, de oostelijke brughelft, van de klus geklaard. Volgend jaar tussen 1 april en 1 november wordt de westelijke brughelft onder handen genomen. De ingrijpende renovatie heeft tevens tot gevolg dat de beruchte knik in de IJsselbrug wordt ‘glad gestreken’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement