Nog voor het eind van dit jaar verwacht het IBCA definitief uitsluitsel. Het IBCA is een krachtenbundeling van acht Nederlandse ondernemingen die alle baat hebben en kunnen helpen bij de vestiging van de Amerikanen in Europa. IBCA probeert bedrijven in Zuid-Holland en met name de regio Alphen te interesseren. Mede daarom is er met IBCA ook een vertegenwoordiger van de provincie Zuid-Holland meegereisd naar de VS.
IBCA heeft in Amerika zesduizend bedrijven benaderd in de staat Florida. Uiteindelijk bleken er 347 bedrijven geinteresseerd genoeg om naar de speciale voorlichtingsbijeenkomsten van IBCA in Miami en Fort Lauderdale te komen.

Informatie

Volgens IBCA-vice-voorzitter P. van Niekerk (Rutex: expeditie, groupage, distributie en opslag) sloeg de presentatie van de Nederlandse bedrijven aan bij de Amerikanen. In totaal zouden er zelfs 87 bedrijven hebben te kennen gegeven, Europa als nieuwe distributiemarkt te willen aanboren. Daarvan willen twaalf ondernemingen dus ook een eigen vestiging in Europa. IBCA gaat binnen twee weken de gewenste informatiepakketten opsturen naar de Amerikaanse bedrijven.
Het Nederlandse samenwerkingsverband bestaat behalve uit Rutex uit de public relations-bedrijven Adview in Rotterdam en Axtell-Davis in Alphen aan den Rijn, accountants- en belastingadviseurs Chaudron, Koster Verzekeringen, alle in Alphen, de Alphense Rabobank en projectontwikkelaar Wedge International in Amstelveen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement