De bonden zijn vertrouwelijk geinformeerd over de hoofdlijnen van het plan. De vakbondsbestuurders hebben ermee ingestemd voorlopig geen mededelingen te doen.
De reorganisatie is volgens Daf nodig om de resultaten van de onderneming te verbeteren. Vorig jaar leed het Eindhovense bedrijf een verlies van 228 miljoen gulden. In de eerste helft van dit jaar stond Daf al voor 179 miljoen gulden in het rood. De problemen zijn het gevolg van de ingezakte markt voor vrachtauto’s in West-Europa.
De reorganisatie is erop gericht alle kosten structureel te verminderen. Ook moet de organisatiestructuur worden vereenvoudigd. Verder streeft de raad van bestuur ernaar de rapportagelijnen te verkorten. Voor de reorganisatie is twee jaar uitgetrokken. Daf is inmiddels al begonnen met het verbeteren van de logistieke systemen.
Dat betekent onder andere dat het bedrijf voortaan de vrachtauto’s rechtstreeks aflevert aan de dealers. Tot nu toe was het vaak zo dat de auto’s eerst nog naar speciale werkplaatsen gingen om te worden voorzien van door de klant gevraagde speciale voorzieningen. Het rechtstreeks leveren aan de dealers leidt op termijn tot grote besparingen, verwacht Daf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement