Groen licht voor baanverlenging City of Londen

LONDEN – De Britse luchthaven City of Londen heeft toestemming gekregen om zijn landingsbaan te verlengen tot 1190 meter. De baan meet nu ongeveer 750 meter. Aan de de beslissing ging bijna tweeeneenhalf jaar juridisch touwtrekken vooraf.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven zal ook de verbinding met het hart van de Britse hoofdstad worden verbeterd. De transporttijd vanaf de landing tot het centrum van Londen wordt teruggebracht tot een half uur. Daarmee hoopt de luchthavendirectie behalve passagiers ook lichte vracht en expreszendingen te kunnen aantrekken.
De ontwikkeling van Airport City of Londen heeft grote betekenis voor Rotterdam Airport. Vanuit Rotterdam is er lijndienst op de Londense luchthaven. Vooral de korte baan was tot dusver een handicap om grotere machines op de route in te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Groen licht voor baanverlenging City of Londen | NT

Groen licht voor baanverlenging City of Londen

LONDEN – De Britse luchthaven City of Londen heeft toestemming gekregen om zijn landingsbaan te verlengen tot 1190 meter. De baan meet nu ongeveer 750 meter. Aan de de beslissing ging bijna tweeeneenhalf jaar juridisch touwtrekken vooraf.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven zal ook de verbinding met het hart van de Britse hoofdstad worden verbeterd. De transporttijd vanaf de landing tot het centrum van Londen wordt teruggebracht tot een half uur. Daarmee hoopt de luchthavendirectie behalve passagiers ook lichte vracht en expreszendingen te kunnen aantrekken.
De ontwikkeling van Airport City of Londen heeft grote betekenis voor Rotterdam Airport. Vanuit Rotterdam is er lijndienst op de Londense luchthaven. Vooral de korte baan was tot dusver een handicap om grotere machines op de route in te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement