Er wordt steeds vaker gekeken naar de verhouding tussen investeringen en opbrengsten, zo blijkt uit het onderzoek. De ‘onvrede’ over de automatisering en het gevoel dat automatiseringsprojecten, ondanks alle afspraken, telkens duurder worden en steeds weer vertraging oplopen, zet de automatiseringsbranche in een slecht daglicht, meent Heliview- directeur T. Ketelaars. Volgens hem moet de sector de hand in eigen boezem steken: “Als het goed gaat in een sector dan is het moeilijk de klant centraal te stellen. Daar is de automatiseringsector misschien wat te laat mee geweest.”
Volgens Ketelaars houden high-techmensen pas de laatste twee jaar – door een groei van de concurrentie en lagere winstmarges – rekening met de wensen van de kopers. Maar ook nu maken automatiseerders het zichzelf nog moeilijk. Het aanbod van diensten en produkten is uiterst verwarrend: “Verschillende oplossingen voor dezelfde problemen worden aangeboden met zeer sterk uiteenlopende prijskaartjes.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement