Het overheidsdecreet, dat de privatisering mogelijk maakt, zal deze week worden gepubliceerd. Dat decreet betreft niet alleen CGM, maar ook de autofabrikant Renault en aluminium-producent Pechiney.

De door de regering aangewezen banken werken inmiddels aan het opstellen van de voorwaarden voor verkoop van de reder. Naar verwachting zijn die in de herfst van dit jaar bekend. Daarna zal het nog ongeveer drie tot zes maanden duren voordat de privatisering is afgerond.

CGM leed vorig jaar een verlies van 1 miljard Franse franc. Dit jaar wordt het verlies geraamd op 200 miljoen franc en in 1996 moet de rederij break-even spelen. Tot dusver hebben zich geen overnamekandidaten voor CGM gemeld. Volgens bestuursvoorzitter Eric Giuily is dat echter ook niet te verwachten zolang de verkoopvoorwaarden niet bekend zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement