Lichter geborgen in zeekanaal Gent

GENT – De binnenvaarttanker ‘Excelsior’ is door de firma Herbosch-Kiere uit Kallo succesvol geborgen. Het binnenschip zonk woensdag aan de kade van het chemisch bedrijf Rhone-Poulenc aan het kanaal Gent-Terneuzen.

De berging was geen sinecure omdat het schip geladen was met 380 ton zwavelzuur. Bij het lichten kwam wat brandstof vrij, maar de hulpdiensten waren daarop voorbereid. Tijdens de berging werd het scheepvaartverkeer op het zeekanaal enkele uren gestremd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lichter geborgen in zeekanaal Gent | NT

Lichter geborgen in zeekanaal Gent

GENT – De binnenvaarttanker ‘Excelsior’ is door de firma Herbosch-Kiere uit Kallo succesvol geborgen. Het binnenschip zonk woensdag aan de kade van het chemisch bedrijf Rhone-Poulenc aan het kanaal Gent-Terneuzen.

De berging was geen sinecure omdat het schip geladen was met 380 ton zwavelzuur. Bij het lichten kwam wat brandstof vrij, maar de hulpdiensten waren daarop voorbereid. Tijdens de berging werd het scheepvaartverkeer op het zeekanaal enkele uren gestremd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement