De afwezigheid van deze twee merken weerhoudt de andere er niet van stevig uit te pakken op de voor Duitsland toch erg belangrijke tentoonstelling. Mercedes Benz komt met een we- reldprimeur in de vorm van de nieuwe zware Atego modellen. Hiermee wordt de vernieuwing van de complete bedrijfswagen- reeks wordt afgerond. Topmodel van Mercedes, de Actros serie onderging een aantal wijzigingen aan het door chauffeurs bekritiseerde interieur. Belangrijkste nieuws is een bed uit een stuk in de nieuwe Actros.

Ook komt Volvo met een primeur, namelijk de publieksintroduc- tie van de nieuwe FM serie. De pers maakte al eerder kennis met deze nieuwe middenklasser. Ook nieuw bij Volvo is de nieuwe generatie FH modellen met vooral veel onderhuids nieu- ws.

Het Duitse MAN grijpt de IAA aan voor de presentatie van de gefacelifte F2000 en M2000 series. Ook hier veel technische veranderingen waaronder een nieuwe generatie zes cilinder motoren. Nieuw bij MAN is ook een automatische versnellingsbak van Eaton/Fuller. DAF heeft na de introductie van de nieuwe CF serie op de RAI geen nieuws op vrachtwagengebied. Wel worden voor het eerst de motoren uit de CF en XF serie aangeboden voor touringcars en bussen. Ook bij Scania zijn geen grote noviteiten te verwachten. Op het gebied van toelevering en getrokken materiaal staat een aantal Nederlandse deelnemers waaronder Welgro, Weweler, Broshuis, Kos, Kraker en Cargo Floor. De IAA is van 3 t/m 10 september.

Daimler-Benz presenteert op de beurs in Hannover de Altra design study voor een nieuwe generatie bedrijfswagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement