ANTWERPEN (NT) – Onder het motto ’handenvrij winkelen’ wordt in maart een nieuwe koerierdienst in de Antwerpse binnenstad gestart. De firma Smart Packet Services (SPS) uit Deurne zal aankopen van het winkelende publiek via een fietskoerier overbrengen naar een van de vier bagagekluizen in de stadsgordel. Zo’n transport zal ongeveer vijftig Belgische frank (2,7 gulden) kosten.
Het idee werd ontwikkeld door het team van het Strategisch Plan voor de Regio Antwerpen (SPRA). Zij zoeken oplossingen voor het mobiliteitsprobleem in het stadscentrum. Behalve woon/werk-verkeer is er in de binnenstad veel verkeer van mensen die komen winkelen. De initiatiefnemers van ’handenvrij winkelen’ stellen die mensen voor hun auto op een van de vier parkings in de stadsrand achter te laten en het openbaar vervoer te gebruiken voor het laatste stukje van hun reis. Om gesjouw met alle aankopen te vermijden zal een beroep gedaan kunnen worden op de nieuwe koerierdienst. De nieuwe dienst had deze maand al van start moeten gaan. Onder andere vanwege van een vertraging in de constructie van de bagagekluizen, werd de start verschoven naar de tweede helft van maart.