ROTTERDAM (ANP) – Daimler en Chrysler zijn na hun fusie goed van start gegaan. De nieuwe combinatie heeft over dit jaar hogere resultaten gepresenteerd dan de twee afzonderlijke bedrijven vorig jaar hebben neergezet. Voor volgend jaar mikt de op twee na grootste autoproducent ter wereld op een verdere groei.
Daimler-Chrysler noteert over 1998 een omzet van rond de 260 miljard mark (ongeveer 293,8 miljard gulden), een verbetering van dertien procent is tegenover 1997. De winst zal eveneens aanmerkelijk hoger uitkomen, zo liet het trans-Atlantische concern zondag weten. Een concreet bedrag noemde de jonge onderneming evenwel niet.
De gezamenlijke autoproductie komt dit jaar uit op 4,4 miljoen stuks. Dat betreft naast personenauto’s van ondermeer Mercedes en Smart, verschillende merken trucks. Meer cijfers komen over een week op de autotentoonstelling in Detroit naar buiten. Volledige financiële verantwoording legt het concern eind februari af.