TRIEST (NT) – Lloyd Triestino (LT) heeft bevestigd dat de rederij zich begin volgend jaar terugtrekt uit de samenwerking met P&O Nedlloyd voor de directe dienst tussen Europa en Australië/Nieuw Zeeland. Het bedrijf begint een nieuwe indirecte dienst met Singapore als draaischijf.

Daardoor kan de rederij in zuidelijke richting twee keer per week een afvaart aanbieden van Noord-Europa en de Middellandse Zee en in noordelijk richting een wekelijkse dienst met Brisbane, Sydney en Fremantle als verschepingshavens. De Italiaanse rederij is kort geleden overgenomen door het Taiwanese Evergreen.
Uit een intern onderzoek is gebleken dat een indirecte dienst via Singapore efficiënter is dan een directe dienst. Volgens de rederij zijn de transittijden in de nieuwe opzet minstens gelijkwaardig en in sommige gevallen zelfs beter.