,,Dat heeft te maken met een stukje historie’’, legt H. Zuidgeest, Europees sales manager en coördinator van CCC uit. ,,Bij beide vestigingen hebben we toch een aparte naam opgebouwd. Dat willen we graag zo houden.’’

Kantoor
Ook al is de naam ’Nippress Continental’ per 1 januari officieel, de echte fusie, juridisch en fiscaal, gebeurt op 1 april. ,,We hebben besloten de naam eerder door te voeren zodat klanten en werknemers vast kunnen wennen aan de nieuwe situatie en naam. De afgelopen maanden is de integratie met Nippress in gang gezet. We zitten al samen in één gebouw’’, benadrukt Zuidgeest.
Omdat beide bedrijven kampen met ruimtegebrek is in november begonnen met de bouw van een nieuw kantoor en overslagloods langs de N 15, richting Europoort. De nieuwe vestiging moet gelijk met de officiële fusie gereed zijn. Het totale terrein is zesduizend vierkante meter groot. Het kantoor bestaat uit twee lagen met een totale oppervlakte van duizend vierkante meter. De overslagloods gaat in totaal duizend vierkante meter innemen en er komen mogelijkheden voor een tijdelijke opslag.
CCC en Nippress zijn samen goed voor honderdduizend verschepingen per jaar. Samen tellen de bedrijven zo’n vijftig werknemers in Nederland en circa honderdvijftig in Engeland. De jaaromzet ligt nu tegen de honderdvijftig miljoen gulden. Verder beschikken ze over duizend trailers, waarvan er honderdvijftig geschikt zijn voor koel- en vriesvervoer.