ROTTERDAM (NT) – Logistiek dienstverlener Tibbett & Britten (T&B) Benelux neemt het distributiecentrum van Peek & Cloppenburg in Zoetermeer over. Alle 160 werknemers van het verdeelcentrum treden in dienst bij T&B. Van hieruit gaat T&B de distributie van kleding naar de P&C- en Anson’s-winkels van Peek & Cloppenburg in Nederland en België verzorgen.
Tegelijkertijd gaat T&B een samenwerking aan met de Zwitserse modeketen Charles Vögele. Dit bedrijf begint volgend jaar met activiteiten in Nederland en België. Voor dit Zwitserse modebedrijf zal T&B onder meer gebruikmaken van het verdeelcentrum in Zoetermeer.
T&B verwacht het marktaandeel in de logistiek van kleding en textiel snel te kunnen vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van het moederconcern, dat in Groot-Brittannië marktleider is in deze sector. ,,Logistieke dienstverleners die zich hebben toegelegd op kleding, zullen weten dat er een nieuwe grote speler in de markt is’’, zegt algemeen directeur H. de Haas van T&B Benelux.

Beursgenoteerd
T&B Benelux is onderdeel van de aan de Londense beurs genoteerde Tibbett & Britten Groep. Met een jaaromzet van vier miljard gulden en 28.000 werknemers is de onderneming een van de grootste leveranciers van contractdistributie en gespecialiseerde diensten. Wereldwijd worden meer dan tweehonderd distributiecentra geëxploiteerd.
Opdrachtgevers zijn onder meer Marks & Spencers, Unilever, Burtons, Mars, Wal-Mart en Ford. In Nederland verwacht het bedrijf in 1999 een omzet van zestig miljoen gulden te halen. De Haas verwacht dat de omzet de komende jaren sterk toeneemt. ,,We hebben plannen om op korte termijn in nog twee sectoren actief te worden.’’
T&B Benelux is ook eigenaar van METRA in Nieuwegein. Deze werkmaatschappij legt zich toe op distributie en ketenmanagement in de mediasector. METRA verzorgt vanuit het distributiecentrum in Nieuwegein het logistieke management ten behoeve van de publiekstijdschriften van uitgeverij VNU in Hoofddorp. Ook verzorgt deze werkmaatschappij de logistiek van de RTV-gidsen van AVRO, KRO, NCRV en Veronica naar honderden zelfstandige franchisenemers van Media Expresse.
De distributie- en transportactiviteiten van Roto Smeets De Boer (drukkerijen) en de fysieke distributie voor Facit (computerapparatuur) gebeurt ook door METRA.