ROTTERDAM (NT) – Het in mei vorig jaar opgerichte Fred. Olsen Agencies in Rotterdam is benoemd tot agent van drie nieuwe diensten van respectievelijk Marti Lines, Neptunia Lines en Ahlers Toeng.
Marti Lines uit Istanboel is een wekelijkse NVOCC-dienst voor containers begonnen van Istanboel naar Rotterdam. Het bedrijf maakt daartoe gebruik van de diensten van Armada Lines. Volgens managing director J. Abrahamsz van Fred. Olsen Agencies wordt op dit moment ook gewerkt aan de opzet van een uitgaande NVOCC-dienst naar Istanboel.

Daarnaast is het kantoor tot agent in Nederland en België benoemd van de wekelijkse dienst die Neptunia Lines uit Sao Paulo in samenwerking met Zim, Maruba en Niver Lines onderhoudt tussen het Middellandse Zeegebied en de oostkust van Zuid-Amerika. De Nederlandse lading wordt met feeders naar Las Palmas vervoerd, alwaar de lading wordt overgeladen op de hoofddienst.
Ook is Fred. Olsen Agencies benoemd tot Nederlands agent van de nieuwe containerdienst tussen Antwerpen en Indonesië van Ahlers Thoeng. Het kantoor vertegenwoordigde al de dienst van deze principaal van Singapore naar Zuidoost-Azië.

Een andere principaal van het kantoor, de van Voigt overgenomen Cape Verde National Shipping Line, heeft tot slot haar dienst enigszins gewijzigd. Bood de rederij voorheen een tweewekelijkse dienst aan van Rotterdam naar de Kaapverdische eilanden (Mindelo, Praia), Guinea Bissau (Bissau) en Gambia (Banjul), nu wordt dat een wekelijkse dienst met overlading in Las Palmas. Een en ander vloeit voort uit de nieuwe samenwerking tussen Cape Verde en de rederij Transportes Maritimos Insulares uit Lissabon, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Newman Shipping.