Aashima is een van oorsprong Rotterdamse onderneming die is gevestigd op een bedrijventerrein in Dordrecht. Met 220 werknemers heeft Aashima ruim vierhonderd omzet gehaald in 1998. De Trustproducten worden in het verre oosten gefabriceerd en worden afgezet in heel Europa.
Wekelijks komen in de Rotterdamse haven zo’n tachtig containers met computerproducten binnen. Een deel van de goederen wordt opgeslagen bij logistiek dienstverlener Boers in Hoek van Holland, die het vervoer en de distributie naar Groot-Brittannië verzorgt. Een ander deel gaat naar de Dordtse vestiging waar Aashima een opslagruimte heeft van 4.500 vierkante meter. Van Gend en Loos doet de distributie van Trust-artikelen in de Benelux.

Ploegen
Verder werkt Aashima met verschillende vervoerders voor het vervoer naar Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland en de Scandinavische landen. Volgens logistiek manager E. Husen wordt het nieuwe magazijn volledig geautomatiseerd met barcodesysteem. Er komen twaalf laadperrons. Om 24-uurslevering te kunnen uitvoeren zal er met een drieploegensysteem worden gewerkt.
,,Nu doet Boers alle warehousing voor ons in Hoek van Holland. In Dordrecht gaan we alles zelf doen. We zijn alleen nog op zoek naar een vervoerder met een Europees distributienetwerk. Want we brengen het liefst alle bestemmingen onder bij een bedrijf’’, aldus Husen.
Het nieuwe onderkomen van Aashima bestaat uit de voormalige opstallen van shampoofabrikant Schwarzkopf die in 1997 uit Dordrecht vertrok. De oude opslagloods van Schwarkopf is ontmanteld. Aashima laat op die lege plek het nieuwe magazijn bouwen.