De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Waardenlogistiek: alle dertig medewerkers blijven in dienst. De afdeling blijft in Haarlem gevestigd. Waardenlogistiek houdt zich bezig met beveiligde logistieke dienstverlening van onder meer vervoersbewijzen, telefoonkaarten en cadeaubonnen. ,,Deze werkzaamheden passen niet meer in de kernactiviteiten van PTT Post’’, legt B. de Vos, voorlichter van TNT Post Groep de reden van overname uit.

Open
,,Daar komt bij dat de afdeling bij Geldnet een betere ontplooiing tegemoet gaat. De weg naar nieuwe klanten en deelmarkten ligt open.’’
Directeur P. Verzendaal van Geldnet Holding kan nog niet vertellen welke nieuwe klanten en deelmarkten kunnen worden aangetrokken nu Waardenlogistiek officieel onderdeel is van Geldnet. ,,Er zijn inmiddels gesprekken gaande met potentiële klanten maar om daar nu al iets over te melden, is wat voorbarig.’’

Verzendaal noemt de overname ,,een aanvulling op het dienstenpakket van dochteronderneming Geldnet Services’’. Dit pakket bestaat onder meer uit waardetransport, geldverwerking en warehousing van waardegoederen.
PTT Post blijft overigens wel een vinger in de pap houden bij Waardenlogistiek. ,,De afdeling blijft spullen voor ons vervoeren’’, stelt De Vos. ,,Omdat we zelf bij Geldnet zitten, weten we dat de kwaliteit die wij wensen gewaarborgd wordt.’’

GeldNet is een joint venture tussen PTT Post (vijftig procent), de Nederlandse Veiligheids Dienst Groep (25 procent) en Securicor International (25 procent). Het bedrijf telt nu circa zeshonderd medewerkers.