ROTTERDAM (NT) – Maersk Line start met onmiddellijke ingang een lijndienst tussen West-Europa en de Franse Antillen: Martinique, Guadeloupe en Trinidad & Tobago. De Deense rederij doet dit nadat ze met drie bananenproducenten – Banagua, Banalliance en Karubana – op Martinique en Trinidad contracten wist te sluiten voor het vervoer van in totaal tachtigduizend ton bananen.
De nieuwe dienst krijgt een wekelijkse afvaartfrequentie. Maersk gaat vijf schepen van achthonderd teu inzetten, die, aldus de rederij, ’beschikken over genoeg reefercapaciteit’.
De rotatie van de schepen is als volgt: Antwerpen, Felixstowe, Duinkerken, Rouaan, Le Havre, Brest, Montoir, Algeciras, Pointe-à-Pitre, Fort-de-France, Port of Spain, Basse-Terre, Fort-de-France, Le Havre, Antwerpen. De eerste afvaart vanuit Antwerpen is op 18 januari.

Pag. 5: Maersk snoept bananenvervoer CGM af