CHARLOTTE (NT) – Maersk en P&O Nedlloyd zijn op zoek naar een nieuwe partner op hun gezamenlijke dienst tussen Noord-Europa en Canada/VS. De Amerikaanse partner Sea-Land zou de beide anderen hebben laten weten niet langer deze dienst gezamenlijk te willen uitvoeren.

Dit meldt Lloyd’s List. Sea-Land heeft de partners laten weten dat het Canada en het Amerikaanse midden-westen vanaf juni via andere havens wil bedienen. Maersk en P&O Nedlloyd willen de haven van Montreal blijven bedienen, zo hebben zij laten weten. De gemeenschappelijke dienst werd in september van het afgelopen jaar gelanceerd. De dienst werd uitgevoerd met drie duizend-teu schepen.
De stap van Sea-Land is waarschijnlijk ingegeven door de toegenomen concurrentie op Montreal. Canada Maritime zetten nieuwe schepen in op het gebied; Norasia begon een geheel nieuwe dienst op Canada. Bij het in de markt zetten van de dienst gingen de drie ervan uit dat ze verladers een alternatief boden voor de Trans Atlantic conference Agreement (TACA). Door het uiteenvallen van TACA en de veranderende wetgeving in Amerika vindt Sea-Land het niet meer nodig de dienst samen uit te voeren.