De West-Vlaamse luchthaven wordt dan weer de uitvalsbasis voor de twee B707F’s van Tarom, die gedurende enkele maanden naar Maastricht en Luik zijn uitgeweken. De Belgische overheid ontnam Tarom haar vliegrechten nadat een van de piloten bij het opstijgen rakelings over een winkelcentrum was gevlogen. De piloot maakte een beoordelingsfout en kreeg zijn volgeladen toestel bij een forse zijwind niet snel genoeg omhoog. De man werd geschorst.
Het vliegverbod kostte de luchthaven heel wat lading. Midden november startte namelijk de aanvoer van kreeft met twee volle B707’s om de twee dagen. Afhandelaar Belgavia moest als gevolg van het verlies vier mensen ontslagen en zestien anderen tijdelijk werkloos maken.
Hoewel het kreeft-seizoen bijna gedaan is, hoopt Belgavia toch op belangrijke vrachtstromen. ,,Tarom werkt in Oostende samen met het Nederlandse Kay Aviation. De B707’s zullen alvast binnenkort een reeks vluchten op Marokko uitvoeren. ,,De toestellen worden gestationeerd in Oostende en maken wekelijks vijf tot zes vluchten’’, aldus een woordvoerder van Belgavia.