HONGKONG (RTR) – De Chinese politie heeft zeven mannen aangehouden wegens piraterij. De zeven worden ervan verdacht dat zij eind vorig jaar een vrachtschip hebben overvallen en de 23 bemanningsleden om het leven hebben gebracht. Het 20.000 ton metende schip, dat in Panama was geregistreerd, was op 26 december met een lading ijzererts onderweg van Maleisië naar de Chinese havenstad Guangzhou, toen piraten het overvielen.
Zes opvarenden, allen Chinezen, zijn inmiddels levenloos aangetroffen. De overige worden nog vermist, maar het staat vrijwel vast dat ook zij zijn omgekomen. De zeven mannen werden aangehouden nadat de politie foto’s had gevonden waarop de piraten aan boord van het schip een feestje vierden. Zij hebben gezegd dat zij van hun opdrachtgevers 100.000 yuan (25.000 gulden) hebben ontvangen en dat zij met een gestolen speedboot naar het schip zijn gevaren.