ZWOLLE (NT) – Scanway Transport in Zwolle, dochter van Tielbeke Transport, heeft alle aandelen overgenomen van de Zweedse vestiging van Van Dieren Transport. Doel is het marktaandeel van Scanway in Scandinavië verder uit te bouwen. Het kantoor in Gothenburg telt vijf medewerkers.

Van Dieren stoot de Zweede vestiging af om zich verder toe te leggen op fijnmazige distributie in de Benelux van onder meer tapijten, textiel en rijwielen, intermodaal vervoer en groupagediensten op Duitsland. Van Dieren beschouwt het wegtransport op Scandinavië niet meer als kernactiviteit
Scanway Transport is al jarenlang actief in het groupagevervoer op Scandinavië. Door toename van de transporten op Zweden kreeg de onderneming de laatste tijd steeds meer behoefte aan een eigen steunpunt in dit land.
Door de overname neemt het klantenbestand van Scanway in Zweden fors toe. Het bedrijf verwacht dat de totale omzet van het vervoer op Scandinavië groeit tot circa twintig miljoen gulden. In Denemarken werkt de onderneming samen met Knud Erichsen. In Noorwegen is Noordcarrier de partner van Scanway.