SJANGHAI (NT) – Een nieuwe joint-venture van Hutchison Whampoa uit Hongkong en het Britse logistieke bedrijf Tibbett en Britten Groep (TBG) gaat zich richten op de snel ontwikkelende logistieke sector in China. Hutchison Whampoa richt zich vooral op de exploitatie van havens en heeft participaties in vrijwel alle havensteden van naam in China.
Vergeleken met het meer dan honderd jaar oude Hutchison Whampoa is TBG een relatief nieuwkomer. Vorig jaar januari begon het bedrijf met haar logistieke expansie in Zuid-China door alle vervoer voor de Hongkongse supermarktketen Park ’N Shop op zich te nemen.

Het bedrijf specialiseert zich in het transport van consumenengoederen en andere producten voor de detailhandel. Het Hongkongse kantoor van Hutchison-Tibbett&Britten zal zich bezighouden met het opzetten van warenhuizen, kantoren en andere dienstverlenende onderdelen in China. Daarmee is het aanbod van de logistieke dienstverlening in China gegroeid van nauwelijks aanwezig tot steeds concurrender.
Andere logistieke bedrijven als Federal Express, TNT Post, EAS, EAC en Sinotrans zijn vorig jaar begonnen met het doen van forse investeringen om de concurrentie de baas te blijven.