ROTTERDAM (NT) – Van Uden voegt op haar ro/ro-dienst Tunis aan het vaarschema toe. Op de ro/ro-dienst worden ook containers meegenomen. Op de Vanuden Atlas Container Service wordt een schip vervangen, zodat allebei de schepen op de dienst van dezelfde omvang zullen zijn.
De eerste afvaart naar Tunis wordt op 1 februari vanuit Antwerpen geboden met de ’Vera Khoruzhaya’. Van Uden biedt elke tien dagen een afvaart van of naar Moerdijk en/of Antwerpen naar Malta, Mersin, Gemlik, Limassol, Alexandrië, Beirut, Tripoli, Tyr en Piraeus met mogelijkheden voor ro/ro-lading, containers en conventionele lading.
Op de Vanuden Atlas Container service (VACS) zal met ingang van 27 januari het 140 teu schip ’Kalila’ vervangen worden door het 240 teu schip ’Katholm’. Hierdoor vaart Van Uden nu op deze dienst met twee schepen van dezelfde grootte.
Naast de ’Katholm’ is dat de ’Koningshaven’. De ’Katholm’ beschikt over 36 reeferaansluitingen waardoor nu ook reefercontainers geaccepteerd worden. Daarnaast voegt Van Uden de Zuid-Marokkaanse haven Agadir aan het vaarschema toe zodat men nu wekelijks vaart van Rotterdam naar Casablanca en Agadir.