CHARLOTTE (NT) – Sea-Land Service en Maersk Line voegen twee intra-Europese diensten samen tot één dienst, die met vier schepen van 1.200 teu uitgevoerd zal worden. Het gaat om een wekelijkse dienst met vaste afvaartdagen.

De gecombineerde dienst dekt Scandinavië, West-Europa en de Middellandse Zee via de volgende aanloophavens: Gothenburg, Aarhus, Felixstowe, Rotterdam, Gioia Tauro, Piraeus, Izmir, Thessaloniki, Salerno en Algeciras. Het eerste schip in noorwaartse richting vertrekt 1 februari uit Piraeus en de eerste zuidwaartse afvaart is op 21 februari uit Rotterdam.
Daarnaast ontstaat er een nieuwe directe expressdienst tussen het Noord-Europese continent en de oostelijke Middellandse Zee door Piraeus toe te voegen als aanloophaven in de bestaande AE-2 dienst van Noord-Europa naar het Verre Oosten.

Uitgebreid
Volgens Sea-Land kan de transittijd van de diensten zich meten met die van de wegvervoerders.
In een later stadium zal het feedernetwerk in de Zwarte Zee verder worden uitgebreid. De nieuwe stap betekent een uitbreiding van de bestaande operationele samenwerking tussen beide containergiganten.