VIANEN (NT) – Parts Express in Vianen gaat zijn overslagcapaciteit met vierduizend vierkante meter uitbreiden. De nieuwbouw, die eind dit jaar in gebruik moet zijn, betekent voor de vervoerder van voornamelijk auto-onderdelen, praktisch een verdubbeling van zijn loodscapaciteit. Rond het gebouw zal een rangeerterrein van tienduizend vierkante meter beschikbaar komen.
Parts Express investeert vier miljoen gulden in de nieuwe overslaghal op het eigen bedrijfsterrein. Het bedrijf zal de nieuwbouw gebruiken voor de overslag van zijn dagdistributiedienst. Deze vindt voor een deel nu nog in Rotterdam plaats. Door deze te bundelen met de overslag in Vianen verwacht Parts Express efficiënter te kunnen werken. De vrijvallende capaciteit in Rotterdam zal in gebruik worden genomen door Direct Goed, een bedrijf in handen van een broer van Parts Express-directeur A. van Duuren. De onderdelenvervoerder kent verder overslagpunten in Meppel, Arnhem, Roermond en het Belgische Mechelen. Deze ondersteunen de dagdistributie van Parts Express naar hoofdzakelijk dealer- en garagebedrijven. Op de dag levert de vervoerder tussen de tien- en vijftienduizend colli af bij klanten van verladers als Pon Holding, Varta Accu’s, Goodyear en Dunlop.
In de nacht wordt nog eens een vergelijkbaar aantal pakjes, dozen en grote onderdelen als ruiten over de Nederlandse en Belgische automobielsector verspreid. Overslag voor deze dienst zal na realisatie van de nieuwbouw de huidige loodsruimte in beslag nemen. Parts Express werkt momenteel aan het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen voor de nieuwbouw. Deze moet voor de zomer beginnen.