ROTTERDAM (NT) – De door ongeveer duizend Poolse boeren geblokkeerde grensovergang bij Frankfurt am Oder zat gisteren nog potdicht. De boeren, die protesteren tegen de in hun ogen veel te lage prijzen voor landbouwproducten, hebben de regering een ultimatum gesteld dat gisteren om 18.00 uur afliep. De boeren eisten voor dat tijdstip een toezegging voor een oplossing voor hun problemen. Volgens een Duitse douanier werden de acties tegen het eind van de middag steeds grimmiger .
Transport en Logistiek Nederland (TLN) had gisteren nog geen meldingen gehad van Nederlandse chauffeurs die vast zaten. TLN adviseert vrachtwagenchauffeurs om dit weekend in ieder geval niet via de grensovergang bij Frankfurt te rijden. De andere grote grensovergangen tussen Polen en Duitsland, Pomellen, Forst en Görlitz, waren gisteren open.