DEN HAAG (ANP) – Transportbedrijven schaffen geen brandstofbesparende opleggers meer aan als het ministerie van Economische Zaken (EZ) de daarvoor bestemde stimuleringsmaatregel opheft. Transport en Logistiek Nederland (TLN) uit deze vrees in een brief aan het departement. De wegvervoersorganisatie dringt er bij het ministerie op aan de aftrek te handhaven.
De transportbedrijven zijn bang dat EZ een punt achter de regeling zet. Volgende maand past het departement de regeling aan. TLN benadrukt het belang van de zogenoemde energie-investeringsaftrek.
De vrees bij TLN is ontstaan doordat het ministerie van VROM begin dit jaar onverwacht een einde heeft gemaakt aan een belastingvoordeel voor ondernemers die lichtgewicht opleggers hebben aangeschaft. Deze regeling, die twee jaar geleden van kracht werd, leverde de transporteur per oplegger enkele duizenden guldens op, aldus een TLN-woordvoerder gisteren.
Transportondernemers zijn nogal verbaasd over het onaangekondigd stopzetten van de regeling door VROM, aldus TLN. ,,Bedrijven die in hun investeringsplannen de aanschaf van lichte opleggers hebben opgenomen, moeten die nu weer aanpassen omdat ze nu met hogere kosten worden geconfronteerd.’’