ROTTERDAM (NT) – De vereniging ProAuto in Rotterdam is een handtekeningenactie begonnen tegen het overheidsplan voor rekeningrijden. De belangenvereniging voor automobilisten is fervent tegenstander van het plan, omdat automobilisten in de ochtendspits geen alternatief zouden hebben. Volgens de vereniging zit het openbaar vervoer ’propvol’, is de fiets beperkt inzetbaar en kunnen werknemers niet zelf hun werktijden bepalen.
Vorige week sprak ook P. Nouwen, voorzitter van de ANWB zich, namens zijn 3,5 miljoen leden, uit tegen het rekeningrijden. Dit veroorzaakte flinke commotie. Verkeersminister T. Netelenbos noemde Nouwen een demagoog en vindt dat hij moet uitkijken met dit soort uitspraken omdat de ANWB een monopolistische organisatie is. De ANWB-voorzitter weigerde vervolgens met Netelenbos in debat te gaan.