ROTTERDAM (NMT) – Müller Transport in Holten neemt een deel van de bedrijfsactiviteiten van BOC Distribution Services Benelux in Amersfoort over. De overname omvat internationale transport- en groupagediensten in het geconditioneerde vervoer. Müller heeft 27 voormalige medewerkers van BOC in dienst genomen. Ook zijn zestien trekkende en 22 getrokken eenheden aan Müllers vloot toegevoegd.
Reden voor de overdracht is dat BOC vindt dat geconditioneerd vervoer niet meer tot de kernactiviteiten behoort. De Amersfoortse onderneming richt zich voortaan verder op het verlenen van logistieke diensten (onder meer dedicated vervoer) aan klanten in de retailmarkt.
De naar Müller overgedane activiteiten behoorden tot het pakket dat BOC in 1993 van Kroeze Transport in Enter overnam. De vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de overname, die op 1 januari van kracht is geworden. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, wil directeur N. van der Meer niet zeggen.

Verdubbeld
Müller Transport wil de logistieke dienstverlening aan klanten in de voedingsmiddelenindustrie uitbreiden. ,,Door de overname is onze divisie geconditioneerd vervoer bijna verdubbeld’’, zegt Van der Meer. Er werken ruim tweehonderd mensen bij het middelgrote transportbedrijf. Het bedrijf beschikt over ruim honderd trekkende eenheden en 15.000 vierkante meter warehousingfaciliteiten.
Het bedrijf is naast geconditioneerd vervoer gespecialiseerd in tanktransport van vloeibare voedingsmiddelen. Müller beschikt over een moderne tankreinigingsinstallatie. Ook het vervoer van verpakte voedingsproducten behoort tot het dienstenpakket. Müller is sinds 1991 ISO-gecertificeerd en behaalde in 1998 het HACCP-certificaat.