VEENDAM (NT) – De Fritom Holding in Bolsward heeft Gebr. Oldenburger Expediteurs in Veendam overgenomen. De Fritom Groep versterkt met deze aankoop haar positie in Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Bovendien kan het bedrijf nu voor het eerst eigen diensten op Scandinavië aanbieden. De opslagcapaciteit van Fritom neemt met 25.000 vierkante meter toe tot circa 70.000 vierkante meter.
De familie Oldenburger heeft besloten de overneming te verkopen omdat er geen opvolging is en het bedrijf sterker staat binnen een grotere groep. J. Oldenburger, W. Oldenburger en S. Oldenburger trekken zich uit het management terug. De betrokken vakbonden zijn van de overname op de hoogte gebracht.
Gebr. Oldenburger Expeditie (Op- en overslag, Transport en Charters) verzorgt vanuit Noord-Nederland vooral transporten binnen de Benelux en naar Duitsland. De onderneming beschikt over dertig combinaties en vijf vaste charters. De overslag- en opslagcapaciteit wordt benut voor zowel losgestorte bulkgoederen als stukgoed.

Voedingssector
Het bedrijf is gespecialiseerd in de voedingssector. De omzet bedraagt circa twaalf miljoen gulden. Er werken zestig personen in vaste dienst voor Oldenburger. Tot de Fritom Groep behoren inmiddels: Doorenbos Bolsward, Veenstra Heeg, Wiersma Bolsward, Melkweg Zwolle, VMD Zwolle, TGN Vaassen, Gromes-Plender IJsselmuiden, Veenstra & Wiersma Boxtel, Hucom Novara, MMC Bolsward, Westergo Assurantiën Bolsward en Gebr. Oldenburger. Het aantal werknemers van de groep komt nu uit op zo’n zeshonderd personen. De jaaromzet voor 1999 bedraagt naar schatting 180 miljoen gulden. De groep heeft de beschikking over circa 400 vrachtauto’s.