AMERSFOORT (ANP) – Supermarktketen Laurus is begonnen met de integratie van de distributiecentra. Laurus, dat ontstond uit de fusie van de Vendex Food Groep en de supermarktketen De Boer Unigro, sluit het distributiecentrum in het Noord-Hollandse Blokker.
Het concern hevelt het werk over naar de centra in Alkmaar en Dordrecht. Het bedrijf verwacht dat de 75 werknemers kunnen meeverhuizen of elders in het concern een baan kunnen krijgen. Eind dit jaar sluit het distributiecentrum in Klundert en volgend jaar gaat het centrum in Drachten dicht.
Deze plannen vloeien nog voort uit de integratie die De Boer Winkelbedrijven inzette toen het in 1997 fuseerde met Unigro. Laurus onderzoekt momenteel hoe de logistiek het best opgezet kan worden. Een woordvoerder kon niet aangeven wanneer dit onderzoek klaar is.
De gisteren aangekondigde bundeling richt zich op de bevoorrading van zo’n 450 kleinschalige winkels. Daar zitten ook rijdende winkels en winkels op campings en bungalowparken bij. De bevoorrading van de 29 Super de Boer-vestigingen gebeurt voortaan vanuit Beilen.