EINDHOVEN (ANP) – President Cor Baan van Daf Trucks in Eindhoven legt zijn functie op 1 juli neer. Hij maakt gebruik van de mogelijkheid om met pensioen te gaan, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Baan wordt over enkele maanden 61 jaar. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wie hem gaat opvolgen. De Raad van Commissarissen doet daar op korte termijn mededeling over, aldus het bedrijf.
Bestuurder A. Antonis van FNV Bondgenoten hoopt dat het bedrijf zo snel mogelijk een nieuwe president benoemt. Die moet volgens de vakorganisatie een zwaargewicht in de branche zijn, met kennis van de Europese markt. Hoewel het volgens Antonis niet uitmaakt waar de nieuwe president van Daf Trucks vandaan komt, gaat zijn voorkeur uit naar iemand uit de Benelux.
Voorzitter J. Teeuwen van De Unie prijst Baan omdat het volgens hem vooral zijn verdienste is dat het bedrijf in Europa een speler van formaat is geworden.
Hij vraagt zich wel af of het terugtreden op dit moment wellicht een signaal is dat het moederconcern Paccar een andere koers wil gaan varen. Teeuwen wijst daarbij op geruchten dat het Zweedse Volvo mogelijk erop uit is om de aandelen van het Amerikaanse concern over te nemen.
Daf Trucks maakt onderdeel uit van het Amerikaanse concern Paccar.