ROTTERDAM (NT) – Het Brabantse bedrijf Lasmecon introduceerde enige tijd geleden een klein-container afzetsysteem voor aanhangwagens. Inmiddels is dit systeem ook voor kleine vrachtwagens op de markt. Volgens het bedrijf vergroot dit de mogelijkheden voor transport van kleine containervracht.
Met één bedrijfswagen zijn tal van vrachten (tot een lengte van vier meter) in enkele minuten op en af te zetten. Het klein-container afzetsysteem is geschikt voor bedrijfswagens tot 3.500 kilo. De nieuwe combinatie is veel kleiner dan ’normale’ container-vrachtwagens.
Als specifieke doelgroepen noemt het bedrijf hoveniers, stukadoors, aannemers, wegenbouwers, stratenmakers, cateringbedrijven en verhuizers. Maar ook overheidsinstanties en nutsbedrijven zijn een potentiële doelgroep.
Door de verschillende opbouwopties zijn bij het nieuwe klein-container afzetsysteem allerlei variaties mogelijk. Zo kan het eenvoudig worden ingezet voor het vervoeren van laadbakken en open dan wel geheel gesloten containers.