De eerste paal voor het distributiecentrum gaat zaterdag 13 februari de grond in. De heiwerkzaamheden voor het nieuwe pand zijn inmiddels al begonnen. Het distributiecentrum krijgt een oppervlakte van zesduizend vierkante meter. De oplevering is gepland op 30 april. In de eerste week van mei start Koolwijk met de werkzaamheden voor Lidl.

Verre Oosten
Koolwijk Polsbroek ontfermt zich in de loods over een groot aantal non-foodproducten uit vooral het Verre Oosten. Deze zendingen komen per schip aan in de Rotterdamse haven. Het gaat om circa tachtig containers per week.
Behalve voor de opslag van de producten, verzorgt Koolwijk ook het palletiseren en afleveren van de goederen. Daarbij gaat het om het vervoer van de producten naar distributiecentra in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. In Nederland wordt de verdere distributie afgehandeld door Portena in Heerenveen.
Voor het transport naar de diverse Europese distributiecentra moeten wekelijks ongeveer honderd vrachtauto’s op weg. Voor een deel zal Koolwijk voor deze opdracht trucks charteren. Het bedrijf heeft zelf de beschikking over 34 vrachtauto’s. Koolwijk beschikt in Bergambacht al over een loods van vierduizend vierkante meter.
Er werken zestig personeelsleden voor de onderneming. Waarschijnlijk zal het aantal medewerkers moeten worden uitgebreid. ,,We beginnen gewoon met het huidige personeelsbestand’’, maakt directeur A.T. Koolwijk duidelijk. ,,Dan zien we vanzelf hoeveel mensen er nodig zijn.’’