Ook voor de bestemmingen Groot-Brittannië, Italië en Frankrijk geldt de prijsreductie. Voorlopig gelden de stuntprijzen van LCAG voor de rest van de maand februari. Afhankelijk van het vrachtaanbod wordt dan gekeken of de aanbieding wordt gecontinueerd.
Er zijn volgens de woordvoerder geen plannen om ook de tarieven fors te verlagen vanuit Europa naar de de VS en Canada. De prijzen liggen daar al op een bijzonder concurrerend niveau. Volgens diverse concurrenten gaat Lufthansa Cargo echter ook in Europa flexibel om met de vrachttarieven.
De forse tariefsverlaging van Lufthansa betekent dat de Duitsers de concurrentie op de Amerikaanse markt sterk opvoeren. Vooral Martinair en KlM Cargo zullen dit volgens Amerikaanse luchtvrachtkringen merken. De verwachting van deze experts is dat de Nederlandse maatschappijen met de tariefsverlaging meegaan. ,,LCAG is meestal trendsetter bij de trans-Atlantische vrachttarieven.’’

De Lufthansa-woordvoerder wijst er verder op dat de lagere tarieven niet gelden voor bijvoorbeeld block space agreements of voor speciale prijsafspraken. Afnemers van de tijdgevoelige diensten TD.Pro, TD.X en TD.Flash van Lufthansa Cargo kunnen wel rekenen op de lagere tarieven.