DALLAS (NT) – De Amerikaanse luchtvrachtbroker Tailwind International heeft met trots aangekondigd verantwoordelijk geweest te zijn voor het vervoer, afgelopen januari, van de twee pausmobiles, twee gepantserde Mercedes-Benz voertuigen van Paus Johannes de Tweede, naar de VS. De voertuigen met elk een gewicht van drie ton werden vanaf Mexico Stad getransporteerd met een Hercules vrachttoestel naar St. Louis.

Tailwind tekende voor het vervoer een contract met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Lynden Air Cargo. Het bedrijf was tevens verantwoordelijk voor de grondafhandeling in Mexico Stad en St. Louis. De overeenkomst werd aangeboden door expediteur Seko, dat rechtstreekse banden heeft met het Vaticaan. Seko regelde tevens het papierwerk voor de export vanaf Mexico en de import in de VS.
Tailwind is bijzonder trots op de opdracht. Volgens de broker is er veel flexibiliteit voor nodig. Zo wijzigde de Amerikaanse veiligheidsdienst op het laatste moment het tijdstip voor vertrek vanaf Mexico Stad van de Pausmobiles, die overigens afzonderlijk werden vervoerd.