Eichenzell . Tien middelgrote transportondernemingen in Duitsland gaan samenwerken bij het vervoer van buitenmaatse metalen lading. In Eichenzell, bij Fulda, hebben ze daartoe een gezamenlijk bedrijf opgericht, XXL System Logistics. Dit bedrijf gaat deze maand van start, na een proefperiode van vier maanden.
In Eichenzell bescikt XXL over een centrale terminal, van waaruit relatief snel transport kan worden aangeboden van ongebruikelijk lange lading, zoals strips van plaatstaal, lange deuren, aluminium ladders en dergelijke. In veel gevallen kunnen deze met standaard-vrachtwagens niet of moeilijk worden vervoerd.
De tien deelnemers behandelen nu al zo’n 50 ton aan buitenmaatse lading per nacht in de terminal in Eichenzell. Later dit jaar wordt een grotere terminal in gebruik genomen en kan de capaciteit worden verdubbeld.
De deelnemende bedrijven zijn Haering, Kentner, Cordes & Simon, Hofmann, Max Müller, Kurt Rothschild, Friedrich Zufall, Krüger, F.W. Neukirch en AL Luible. De terminal wordt geëxploiteerd door Schmidt Transport.