Rotterdam . Ton Spoor is met onmiddellijke ingang vertrokken als bestuursvoorzitter bij Vopak. Vopak zegt dat Spoor zelf heeft besloten om op te stappen. ,,De Raad van Commissarissen respecteert zijn besluit’’, aldus de officiële mededeling van Vopak gisteren.
De precieze achtergrond van de plotselinge breuk tussen Spoor en Vopak is onduidelijk. Het vertrek zou ‘om persoonlijke redenen’ zijn, maar een woordvoerder van Vopak weigert verdere toelichting.
Vopak heeft meteen bekendgemaakt wie de opvolger van Spoor is: de 51-jarige Gary Pruitt. Pruitt was tot afgelopen november senior vice-president finance & administration van Vopak USA en was sinds drie maanden reeds lid van de Raad van Bestuur. Pruitt heeft volgens Vopak veel ervaring op het gebied van chemische distributie.
De Raad van Bestuur van Vopak bestaat nu uit Gary Pruitt, Niels van Hombracht en Paul Govaart. Er is werk aan de winkel voor de drie mannen; volgens de officiële mededeling van Vopak moeten ze op korte termijn zorgen voor een rendementsverbetering van de kernactiviteiten, logistiek en chemische distributie.
Vopak maakte gisteren bekend dat de netto winst over 2001 ‘substantieel lager’ uitvalt in vergelijking met het jaar ervoor. De definitieve resultaten van 2001 worden komende maand openbaar gemaakt. Dat komt onder meer doordat Vopak over vorig jaar een extra voorziening neemt van in totaal 150 miljoen euro. Die is onder andere nodig wegens kosten die gemaakt moesten worden voor de uiteindelijk mislukte invoering van een pan-Europees IT-systeem.

Ton Spoor

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement