Schiphol . De Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air Cargo vliegt binnenkort met een extra freighter op Schiphol. Het gaat om een vrijdagvlucht. Vrachtmanager J. van de Linde van Korean Air op Schiphol is verheugd met de extra capaciteit.
De maatschappij voegt binnenkort de tiende B747-400-freighter toe aan de vloot. Daardoor ontstaat er ruimte in het schema voor deze extra Schipholvlucht. ,,Ik ben er blij mee. Ik wilde al heel lang een vrijdagvlucht. Wij hadden wel een allocatie op Basel, elke vrijdag ging er een truck met twintig ton naar Basel. ‘’ Het vliegtuig vertrekt om 10.20 uur en komt om 5.50 uur lokale tijd aan in Seoul. Het toestel maakt een technische stop in Tashkent en vliegt vanaf daar door naar Seoul. Korean Air voerde al freightervluchten uit op woensdag en zaterdag. Op maandag en dinsdag heeft de carrier freighters vanuit Brussel.
De vrijdagvlucht vanaf Schiphol is volgens Van de Linde onder meer interessant voor groenteverladers. ,,We kunnen nu de concurrentie aan met Asiana. Zij vliegen op vrijdagavond.’’ In maart gaat Korean Air ook weer met een passagierskist vliegen op Schiphol. Eerst wordt de dienst uitgevoerd met een A330, later wordt het een B747. Korean Air is de op een na grootste vrachtvervoerder ter wereld.