Rotterdam . Douane-detacheringsbedrijf Independent Customs Consult (ICC) in Rotterdam heeft een contract gesloten met softwarebedrijf Desyde in Baarn voor de ontwikkeling van software voor het bijhouden van de voorraadadministratie voor de douane. De twee partners hopen binnen enkele maanden met een pakket op de markt te komen dat vooruitloopt op een aanscherping van de douaneregeling de komende tijd inzake administratieve controles. Die regeling gaat op 1 januari in.
Volgens ICC en Desyde is er grote belangstelling in de markt voor een pakket dat is toegesneden op Warehouse Management Systemen (WMS) en Customs Management Systemen (CMS). Desgewenst kan het worden uitgebreid met andere functies. Het pakket draait op proef bij twee klanten van ICC, een importeur en een expediteur in Rotterdam en op Schiphol.