Luxemburg . Alle bedrijven en organisaties die bij het transport en de logistiek van temperatuurgevoelige producten zijn betrokken, kunnen nu lid worden van de Cool Chain Association (CCA). De nieuwe organisatie is ook te vinden op internet (www.coolchain.org).
De CCA behartigt niet alleen de belangen van transport- en logistieke bedrijven die zich richten op temperatuurgevoelige producten, maar ook van de leveranciers, de detailhandel, de distributeurs en overheidsorganisaties die de vervoersstroom reguleren. Belangrijke doelstellingen van de CCA zijn het informeren en ondersteunen van de leden.
Het secretariaat van de organisatie is gevestigd in Luxemburg. De eerste vergadering wordt op 25 en 26 mei in Nederland gehouden en aan de orde komen dan onder meer harmonisatie van regelgeving, scholing, technologie en samenwerking.