Gdansk . Het havenbedrijf van Gdansk heeft een Brits consortium onder de naam DCT Gdansk uitverkoren voor de bouw en de exploitatie van de nieuwe containerterminal in de Poolse havenstad. De concessie heeft een looptijd van zestig jaar, met een optie tot verlenging met nog eens dertig jaar. De terminal wordt toegankelijk voor schepen van meer dan zesduizend teu. De bouw moet in 2004 beginnen.
DCT hoopt in het eerste jaar – waarschijnlijk in 2006 – tachtigduizend teu op de nieuwe terminal af te handelen. Na afronding van de eerste fase van de aanleg over vijf jaar kan de terminal een half miljoen containers behandelen. Onderdeel van de eerste fase is ook een ro/rofaciliteit met een capaciteit van 160.000 teu.
Met de eerste fase is een investering van tweehonderd miljoen dollar gemoeid. Het contract moet nog worden goedgekeurd door de Poolse nationale overheid.