Londen . Het schip ‘Canmar Pride’ van Canada Maritime is bij een storm op de Atlantische Oceaan 54 containers verloren. De containers vielen als gevolg van de barre weersomstandigheden overboord; sommige zonken meteen, andere bleven drijven. Er zaten vier containers bij die met hun lading parfum in de categorie gevaarlijke lading vallen, maar volgens een woordvoerster van CP Ships, moederbedrijf van Canada Maritime, is er geen gevaar geweest voor het milieu.
Het schip was op weg van Le Havre naar Montreal en had eerder ook geladen in Antwerpen. Volgens Cleve & Zonen in Rotterdam zaten bij de overboord gevallen objecten geen containers uit Rotterdam. De ‘Canmar Pride’ is door de kustwacht naar de dichtstbijzijnde haven, Halifax, gebracht. Daar werd geringe schade geconstateerd en het vaartuig kon op eigen kracht de weg vervolgen naar Montreal. Volgens CP Ships heeft het schip een lichte vertraging opgelopen. Of er nog wat overboord gevallen containers kunnen worden opgevist, is onduidelijk. ,,Belangrijkste is, dat er niemand gewond is geraakt bij de storm’’, aldus de woordvoerster van de rederij.