Rotterdam . Bij P&O Ferries in Europoort verdwijnen uiteindelijk bijna dertig arbeidsplaatsen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gisteren meegedeeld. Aanvankelijk ging de directie uit van twintig arbeidsplaatsen. De maatregel treft vooral medewerkers in ondersteunende functies op de afdelingen boekhouding en personeelszaken.
P&O zal een telefooncentrale in gebruik zal nemen waar overtochten kunnen worden geboekt. Deze stap creëert een kleine tien arbeidsplaatsen. Een aantal van de huidige medewerkers die ontslagen worden, heeft de mogelijkheid gekregen om hier aan de slag te gaan. Volgens de woordvoerder hebben slechts weinigen daar geen gebruik van gemaakt. Doordat de meeste medewerkers op het aanbod ingingen, blijft het totaal aantal mensen dat bij P&O verdwijnt, onder de dertig. De vakbonden zouden akkoord zijn.
Ook bij P&O in Engeland, België en Frankrijk verdwijnen er arbeidsplaatsen, maar daarover kon de woordvoerder gisteren geen mededelingen noemt.