Londen . De Engelse logistiek dienstverlener Exel is in de markt voor overname van de logistieke divisie van Hays, zo stond deze week te lezen in de Financial Times. De directies van Hays en Exel willen geen commentaar geven op de vermeende interesse van Exel in Hays Logistics. ,,In dit stadium zijn alle contacten met mogelijke partners strikt vertrouwelijk’’, aldus een woordvoerder van Hays.
Eerder deze week weigerde J. Allen, directielid van Exel, al commentaar te geven op de vraag of hij geïnteresseerd is in de logistieke tak van Hays die een slordige drie- tot vierhonderd miljoen euro waard is.
Wel gaf hij toe de markt in de gaten te houden voor eventuele overnames. Het zou hier dan met name gaan om de aankoop van kleine, niet-beursgenoteerde bedrijven. Deze uitspraken voeden de speculaties dat Exel één van de mogelijke overnamekandidaten is van Hays Logistics. In de markt wordt ook Deutsche Post vaak genoemd als mogelijke koper van de logistieke activiteiten van Hays.