Den Haag . De Raad voor de Transportveiligheid verkeert in ernstige financiële problemen. Voorzitter mr. Pieter van Vollenhoven heeft minister De Boer van Verkeer gisteren in een open brief met klem verzocht om een financiële injectie van 800.000 euro.
Volgens hem is de geldnood zo hoog gestegen, dat de raad zijn onafhankelijk onderzoek drastisch moet gaan beperken of zelfs stopzetten. Van Vollenhoven schrijft dat de raad al sinds zijn oprichting in 1999 met te weinig personeel kampt. Daardoor moesten externe deskundigen aangetrokken worden.
De voorzitter voorziet dat de problemen nog groter worden met de instelling van de Onderzoeksraad van Veiligheid (OVV), waarin de Raad voor de Transportveiligheid moet opgaan. Het beoogde budget voor die instantie is volgens hem ontoereikend. ,,Dat betekent dat de in te stellen OVV geen actieve rol in de verbetering van de veiligheid zal kunnen vervullen.’’