Berlijn . Oostzeeferryrederij Scandlines moet ook in de toekomst een Deens-Duitse onderneming blijven. Dat is de uitkomst van het gesprek over de eigendomsstructuur van Scandlines afgelopen dinsdag tussen de Duitse en Deense verkeersministers M. Stolpe en F. Hansen. Een oplossing voor het conflict over de toekomstige eigendomsstructuur van dit bedrijf ligt binnen handbereik, aldus een woordvoerder van het Duitse verkeersministerie.
De eigenaars van Scandlines, Deutsche Bahn (DB) en het Deense verkeersministerie, ruziën al enige maanden over de eigendomsstructuur van Scandlines. Het conflict is uitgebroken na mislukt overleg over een scheiding van de boedel van het bedrijf. In eerste instantie zou het overleg daarover voor het eind van 2002 rond zijn maar dat werd verschoven naar februari 2003.
Beide partijen waren het er, ondanks het onduidelijk gesteggel, wel over eens dat er een oplossing moet komen die het voortbestaan van de ferryrederij als geheel garandeert. De afgelopen weken circuleerden er drie scenario’s: de verkoop van de Deense aandelen aan DB, overname van de Duitse aandelen door het Deense overheid en een herwaardering van het Scandlines-concept met behoud van de bedrijfsstructuur.