Goes .De ingebruikname van de Westerscheldetunnel is het afgelopen weekeinde niet zonder problemen gegaan. Duizenden weggebruikers kregen te maken met haperende betaalsystemen op het tolplein bij Borssele.
Volgens een woordvoerder van NV Westerschelde moeten zowel de gebruikers als het personeel van de tunnel aan de nieuwe systemen wennen. Zo bleken onder meer abonnementhouders met een zogeheten t-tag, het elektronische kastje, niet tegen de voorruit te hebben geplakt en was de apparatuur die creditkaarten verwerkt, niet goed afgesteld op de dikte van de kaarten die in Nederland worden gebruikt.
Bij de openstelling van de tunnel, vrijdagavond tegen middernacht, stonden aan beide zijden van de tunnel honderden automobilisten te wachten om meteen al een rit naar de andere kant van de Westerschelde te kunnen maken. Zaterdag telde de NV Westerscheldetunnel twaalfduizend klanten. Actievoerende motorrijders niet meegerekend, want die gingen gratis door de tunnel. De motorrijders ageerden omdat zenet zoveel tol moeten betalen als automobilisten. Zondag waren aan het eind van de middag al 13.500 klanten geregistreerd.
Zeeland heeft zaterdag tevens massaal afscheid genomen van de veerboten Kruiningen-Perkpolder en Vlissingen-Breskens. Duizenden mensen bezochten de vier veerpleinen en namen de kans voor de laatste maal gratis met de boot naar de overkant te varen. De veerboten namen midden op de Westerschelde luid toeterend afscheid van de mensen op de kant en de veerpleinen, begeleid door onder meer loodsboten. Rond 17.00 uur kwam er een einde aan een veerdienst die 175 jaar Walcheren, Zuid-Beveland en Terneuzen met elkaar verbond. Door de Westerscheldetunnel zijn de veerdiensten komen te vervallen.

De veerboot ‘Koningin Beatrix’ voer zaterdagmiddag voor de laatste keer van Breskens naar Vlissingen.