Antwerpen . De minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Energie van het Vlaams Gewest, S. Stevaert, is gisteren afgetreden, omdat hij kandidaat-voorzitter is van zijn partij, de SP.A. In die functie volgt hij P. Janssens op, mits het partijcongres daar 29 maart mee instemt.
Wie Stevaert als minister opvolgt, is nog niet bekend. De SP.A-fractieleider in het Vlaamse parlement, B. Tobback, vindt het geen bezwaar als dat iemand van buiten de partijfractie zou worden. Tobback zelf komt ook in aanmerking als nieuwe minister, stelde Stevaert bij zijn aftreden. Maar volgens de vertrekkende minister zijn er veel geschikte kandidaten.
Janssens stapte op als partijvoorzitter wegens zijn benoeming tot burgemeester van Antwerpen. Daar trad het gehele stadsbestuur, met inbegrip van havenschepen Delwaide af in verband met een mogelijke fraudezaak waarbij één of meer bestuurderen betrokken zouden zijn.

S. Stevaert